Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ukrajna válaszúton Kelet és Nyugat között

A szerző elemző

Kissé mintha alábbhagyott volna a tiltakozók dühe Kijevben, de az továbbra sem látszik, hogy mi lehet a megoldása hosszabb távon Ukrajna megosztottságának. A demonstrációkat Viktor Janukovics elnök váltotta ki azzal a döntésével, hogy a vilniusi keleti partnerségi csúcson elhalasztotta a már készen álló uniós társulási szerződés aláírását. Az ukrán vezetés Moszkva és Brüsszel közötti hintapolitikája, illetve az utcai megmozdulások ismét felszínre hozták a keleti, oroszajkú, Moszkva-barát népesség és a nyugati, ukrán tudatú, Európa felé nyitottabb lakosság közötti ellentétet.

0 Tovább

Lengyel elnöke lesz a Bizottságnak?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Angela Markel Donald Tuskot látná szívesen az Európai Bizottság következő elnökeként, legalábbis erről szólnak az utóbbi napok sajtóértesülései. Milyen esélyei lehetnek a lengyel miniszterelnöknek, és uniós pozícióba helyezése miként hatna Magyarországra?

0 Tovább

Döbbenetesen nagy a szegénység Magyarországon

A szerző közgazdász, az MTA kutatója

A magyar népesség jelentős hányada úgy érzi, rosszul él. A szegénység mérésével foglalkozó európai statisztikák alapján úgy tűnik, nem is nagyon téved ebben: az Eurostat idén februárban közzétett adatai szerint Magyarországon 2010-ben a lakosság 22 százaléka súlyos anyagi nélkülözést élt meg. Ezzel a 4. helyen álltunk az Európai Unió országainak anyagi szegénység szerinti rangsorában, előttünk csak Lettország, Románia és az EU legszegényebb államának számító Bulgária foglalt helyet.

62 Tovább

A lengyelt odaengedik, ahová Matolcsyt nem

(A szerző újságíró, a Világgazdaság munkatársa)

"Európa békéje is veszélybe kerülhet, ha az adósságválság következményeként felbomlik az eurózóna." A háborús idézet kivételesen nem a magyar kormány valamelyik prominensének szájából hangzott el, és címzettje nem is a megszorítások valódi okairól mit sem sejtő lakosság volt. Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter nyilatkozta ezt a múlt héten egy amerikai tévécsatornának - sokadszorra.

20 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek