Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Németország túl jól teljesít

A szerző közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem docense

December 17-én megalakult az új német kormány. Ezt a fejleményt nyilvánvalóan meg kellett várni ahhoz, hogy bármit megtudjunk az új (harmadik) Merkel-kormány európai integrációt illető terveiről. Erre a kancellár beiktatása után hamar sor is került.

2 Tovább

Itt a kétsebességes EU

A szerző közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem docense

Szeptember 4-én publikálta a Világgazdasági Fórum a 2013-2014-es Globális Versenyképességi Jelentést. A magyar hírolvasó leginkább arról értesülhetett, hogy Magyarország három helyett rontott egy évvel ezelőtti pozícióján, és ezzel negatív rekordot ért el. De mi a helyzet az unió egészével?

1 Tovább

Lettország rögös útja az euróig

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

Tizennyolcadik uniós tagállamként csatlakozhat Lettország az eurózónához, mivel teljesítette a maastrichti kritériumokat - közölte Olli Rehn pénzügyi biztos a múlt héten Brüsszelben. De milyen küzdelmek árán jutott el a legnehezebb sorsú balti ország az euró kapujába?

2 Tovább

Zeng az új európai mantra

A szerző a HVG brüsszeli tudósítója

A növekedés és a munkahelyteremtés "himnuszát" zengő európai baloldal éppen csak a nemzeti kormányok akaratgyengeségével nem számol a válságból kivezető út felskiccelésekor.

1 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek