Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nehezebb lesz lopni, az is valami

Péntek délelőtt az EU tagállamainak vezetői és a horvát miniszterelnök aláírták a csatlakozási szerződést. Horvátország hamarosan az EU tagja lehet. Aminek néhány éve még felhőtlenül örültek volna, ma már inkább aggodalmat okoz, és vitákat gerjeszt. Nem mintha eddig kevés lett volna az izgalom az Adria partján: az EU csatlakozás éppen a horvát választások, és Ivo Sanader korrupcióval gyanúsított volt miniszterelnök bírósági hírei közé ékelődött.

1 Tovább

Montenegrót kizárják az eurózónából

(A szerző újságíró.)

Megy a horvát, a bosnyák meg a szerb... Istenem, hány vicc kezdődött így nagyanyám gesztenyefája alatt! A kis asztalnál mindig ült valaki, aki éppen csak egy kávéra ugrott be, mert amúgy siet, de a legújabb viccre persze volt idő. Magyarok, szerbek, montenegróiak szórták egymásról a vicceket az asztalnál, én meg kölyökként együtt nevettem velük, mutatva, hogy képben vagyok, bár sokat közülük csak évek múltán értettem meg. El kellett ahhoz mennem felnőtt fejjel is Montenegróba, hogy lássam: színigaz, amit a gesztenyefa alatt mondtak róluk.

52 Tovább

Fegyverszünet a balkáni hidegháborúban

(A szerző újságíró)

Az, hogy Horvátország még a magyar elnökség idején teljesítette a csatlakozási tárgyalások lezárásához szükséges alapvető feltételeket, alighanem az EU-t és a horvátokat is egyaránt meglepte. Alig ocsúdtak fel a kezdeti sokkból, már a horvát csatlakozás pontos dátumáról beszélt Európa. Az odahaza nem kevés szkepszissel és hitetlenséggel szemlélt horvát erőfeszítések révbe értek, már csak kirakodás van hátra, halat hoztak.

6 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek