Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A rezsiharcról szól majd az EP választás is?

A szerző újságíró

Dilemma, hogy egy időben legyen-e az országgyűlési és az európai parlamenti választás. Az Európai Parlament (EP) megválasztásának időpontja adott. A tagállamok eltérő hagyományaira tekintettel - például Hollandiában a voksolás mindig csütörtökre esik, másutt vasárnapra - nem is egyetlen napra, hanem 2014. május 22-25-re tűzték ki.

0 Tovább

Merkel lesz-e Európa "nagy vezetője"?

A szerző elemző

"Németországnak nem szabad uralkodnia a többi nép felett, hisz ezért önnön lelkével fizetne. Ám Európa szellemi és morális jövője - ha még van neki - valóban Németország kezében nyugszik." E sorok Egon Friedell bécsi író és rendező Az újkori kultúra története című, terjedelmes, de nagyon szórakoztató munkájában olvashatók. A szerző néhány évvel azelőtt vetette őket papírra, hogy 1938-ban, az Anschluss után levetette magát az emeletről, nehogy élve kerüljön a letartóztatására érkező SA-különítmény kezére. Mit üzen mindez a mának?

0 Tovább

Hogy áll Európa szénája Németországban?

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

Németország az EU vezető állama, és Berlin érdekei egyre inkább előtérbe kerülnek az uniós vitákban. Ugyanakkor az európai integráció élharcosának számító közép-európai nagyhatalomban komoly polémia folyik Európáról a választások előtt.

0 Tovább

Teljes a káosz Olaszországban

A szerző publicista, a brüsszeli Magyar Intézet volt igazgatója

Február 25-én, hétfőn este nemcsak Olaszország, de egész Európa az olasz választások kalandosan - egymásnak szögesen ellentmondó részadatokon keresztül - körvonalazódó eredményeit leste. Az eredmény igazolta az izgalmakat: a megdöbbenés általános és teljes.

2 Tovább

Miért ijesztgetik Európával az amerikaiakat?

A szerző az Origo újságírója, jelenleg washingtoni tudósítója

Az amerikaiak életmódja volt a téma, és a beszélgetés albán résztvevője azon szörnyülködött, hogy milyen unalmas életet élnek itt, az Egyesült Államokban az emberek. Mindenki mindig rohan a munkába, mindenki autózik, ha pedig otthon vannak, akkor is bezárkóznak. Közbevetettem, hogy nekem nagyon más tapasztalataim vannak (éppen azt látom, hogy a kávézók, a parkok, az éttermek mindig tele vannak), de az albán kolléga erősködött, hogy szerinte itt mindenki a munkába temetkezik, nem élvezik az emberek az életet, és pozitív ellenpéldaként a dél-európai országokat hozta fel. Ott szerinte nincs akkora rohanás, nem mindenkinek a pénzkeresésen jár az esze, és mindig szakítanak időt arra, hogy kiüljenek egy kávézó vagy kocsma teraszára.

0 Tovább
«
12

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek