Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kéne 40 mp. az osztrigák halálozásáról!

(A szerző újságírónak készül.)

Egy rokon szerint az elmúlt félévben én voltam a magyar Cooky. Az EuradioNantes újságíró gyakornokaként a magyar akcentusos franciámmal próbáltam lehengerelni Nantes éterébe hallgató, és a világ internet előtti közönségét.

48 Tovább

Huszonhét fejjel nehéz mozogni

(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)

Történelmi lépésként üdvözölte a közös szabadalmi rendszer alapjainak letételét az Európai Tanácsban a témáról folyó tárgyalásokat vezető Cséfalvay Zoltán államtitkár. Több európai lap szerint az unió egyik alapvető problémájának a jellegzetes példája az egységes európai szabadalom tervezgetése, amin már lassan ötven éve gondolkodnak.

17 Tovább

Pályázatokba zárt világmegváltás

(A szerző szociológus, az MTA Gyerekszegénység Elleni Program közoktatási szakértője)

Vannak olyan társadalmi változásokat előidézni akaró programok, például a szegénység ellenesek, amelyek eredményességéhez sok idő kell. És vannak olyan szerkezeti átalakításokért kiáltó nagy területek, mint például az oktatás, amihez szintén sok idő kell. A társadalmi változások pedig megvalósíthatatlanok a szerkezeti átalakítások nélkül.

2 Tovább

Így folynak el az EU milliárdjai Magyarországon

(A szerző közgazdász, a komplex térdégfejlesztéssel foglalkozó HappyBike Kft. projektvezetője.)

Több mint tíz éve dolgozunk projektvezetőként számos, az NFÜ, az MVH és az NKTH által támogatott projektben különböző területeken. Munkáink jelentős részét térségfejlesztési pályázatok teszik ki, így elsősorban az ott tapasztalt anomáliákról és azok elszomorító mellékhatásairól írok. Azonban az ott tapasztalható jelenségek egy része a teljes pályázati rendszerre érvényes.

31 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek