Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az EU nem tudja felszámolni a magyar korrupciót

A szerző a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója

Nemzetközi módszertan alkalmazása, hosszas elemzés, ezer ellenőrzés és vita után azt mondja ki tanulmányunk, hogy érdekcsoportok fogságába került az állam Magyarországon. Ez nagyjából annyit tesz, hogy ma az intézményeink nem képesek kivédeni egy új típusú, centralizált korrupciós mintát. Hiányoznak azok a független szervek, amelyek jó eséllyel fel tudnak lépni ellene.

10 Tovább

Oroszország nyeri a szerb választásokat?

A szerző újságíró

Vajon milyen hatással lesznek a május eleji szerbiai választásra a Koszovó ügyében tett lépések és az EU-tagjelöltség megszerzése? A két téma tulajdonképpen egy, amely az egész elmúlt ciklusban uralta a közbeszédet Szerbiában.

1 Tovább

Kövér Berta és a majomcirkusz

A szerző a Nézőpont Intézet elemzője

Tényleg komoly veszekedés folyik az Európai Központi Bank (EKB) élén, vagy csak műbalhéról van szó? Immár két hete folyamatosan cikkezik a sajtó a Mario Draghi EKB-elnök, illetve Jens Weidmann, a német Bundesbank első embere közötti feszült viszonyról, ami az uniós jegybank hatékony működését is veszélyeztetheti. Már önmagában a széthúzásról szóló találgatások is ártanak az euróövezettel kapcsolatos, amúgy sem bombabiztos pénzpiaci bizalomnak.

12 Tovább

Miért boldogtalanok a francia nők?

A szerző újságíró, az Európai Fiatal Újságíró Díj 2010. évi nyertese

Egy francia popegyüttes már a nyolcvanas években megénekelte, hogy emancipált nőnek lenni nehéz dolog. Úgy tűnik, a Cookie Dingler-dal újrafeldolgozása 2012-ben is aktuális lenne, mert a sokat irigyelt francia nők szerint férfinak lenni jobb. Vajon mit szólna ehhez Simone de Beauvoir?

5 Tovább

Észak-Európa lemond a mediterrán országokról?

A szerző közgazdász, az MTA kutatója

Baj van Dél-Európával. Görögország lényegében csődbe jutott: hiába az újabb és újabb megszorítások, hiába az újabb és újabb mentőcsomagok - a görög gazdaság talpra állása még középtávon is halvány remény csupán. Aztán ott a félelem: sikerül-e összeomlás nélkül megúsznia a mostani válságot az euróövezet nagy országai közé tartozó két mediterrán tagállamnak, Olaszországnak, illetve Spanyolországnak?

16 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek