Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Anti-Berlusconi tündöklésének titka

A szerző publicista, a brüsszeli Magyar Intézet volt igazgatója

"Súlyos áldozatokat kérek az olaszoktól. Kell, hogy lássák ezek konkrét értelmét. Ellenkező esetben tiltakozni kezdenek Európa ellen, az Európai Központi Bankot és Németországot is beleértve, amelyikben már most is az EU hajthatatlanságának megtestesítőjét látják" - mondta Mario Monti január közepén, az Angela Merkellel közösen megtartott sajtókonferencián. Szavainak különös súlyt adott a stílus, az egyéniség, a szakma: a tudásáért tisztelt közgazdász professzor nyugalma, hitele és karizmája.

0 Tovább

A görög omlett

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Mindenki fellélegezhet. A június 17-i görög választási eredmények nyomán szusszanhat egyet a válság minden szereplője. No, nem azért, mintha közelebb kerültünk volna a tartós és mély görög és eurókrízis megoldásához, hanem azért, mert a teljes gazdasági-pénzügyi összeomlás - szebb nevén: ellenőrizetlen csőd - veszélye most elhárult. Gyors megoldás amúgy sincs, a gyors katasztrófa viszont bekövetkezhetett volna.

2 Tovább

Lezúzza a multikultit a szociális sovinizmus

A szerző publicista

A nemrégiben 55 évessé lett Európai Uniót is elérni látszik az ilyentájt jellemzőnek mondható kapuzárás körüli pánik. A frivol viccelődésnél persze a helyzet jóval súlyosabb, amit jól mutat, hogy néhány hete a francia és a német belügyminiszter közösen indítványozta, hogy a tagállamoknak joguk legyen 30 napra felfüggeszteni a schengeni egyezményt, ha sokallják a hirtelen érkező menekültek számát. Ezzel párhuzamosan fogalmazza törvényjavaslatát a letelepedni vágyók drasztikus szűrésére Damian Green, az Egyesült Királyság bevándorlásügyi megbízottja.

0 Tovább

Zeng az új európai mantra

A szerző a HVG brüsszeli tudósítója

A növekedés és a munkahelyteremtés "himnuszát" zengő európai baloldal éppen csak a nemzeti kormányok akaratgyengeségével nem számol a válságból kivezető út felskiccelésekor.

1 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek