Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajszot akaszt-e Párizs a Bizottsággal?

A szerző elemző

Ahogy az várható volt, a pénteken véget ért EU-csúcs sem volt képes érdemi választ adni a költekezés kontra növekedés (ál?)dilemmájára. Persze az eddigi tapasztalatok alapján ezt nem is várhatta komolyan senki.

0 Tovább

Az EU okán forrnak az indulatok Izlandon

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

Magányos öregember egykedvűen kongat egy gongot a kisvárosi tanácsházára emlékeztető izlandi parlament előtt ülve. Az Európai Unió mellett és a csatlakozási folyamat leállításáról szóló izlandi kormánydöntés ellen tüntet. Pontos szimbóluma ez az Európai Unió és az északi szigetország ellentmondásos viszonyának, ami most újra a szakítás felé tart.

0 Tovább

Növekedés munkahelyteremtés nélkül?

A szerző közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem docense

Egyre több helyről halljuk, hogy a válságnak Európában is vége, a kilábalás jelei mutatkoznak. Az EU Tanácsának 2013. decemberi csúcsértekezletén sikerült megállapodni az egységes bankszanálási mechanizmusról (Single Resolution Mechanism - SRM), amely érdemi lépés az évek óta tervezett, és az euróövezeten belüli pénzügyi kockázatok terítésére hivatott bankunió létrehozásában. Az eurózóna gazdasági hangulatindexe 2013 decemberében további növekedést mutatott, és - az immáron több mint egy éve tartó emelkedési pályán - végre újra elérte hosszú távú átlagát (100 pont), amire 2011. június óta nem volt példa. Az EU egészére vonatkozó hasonló index nagyobb növekedési dinamikával 103,5 pontra emelkedett év végére. Nem túl rózsás a kép?

1 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek