Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit kezd az EU Merkel hitelkártyájával?

A szerző a BruxInfo főszerkesztője

Amiben nem értünk egyet, arról inkább nem beszélünk. Mondhatni, évtizedeken át e logika mentén zajlottak az uniós egységfolyamatok, hogy tudniillik az európai projekt végéről nem csak felesleges vitát nyitni, de kontraproduktív is, hiszen a ködös távoli jövőért kár lenne beáldozni a jelent.

1 Tovább

Búcsút int-e Nagy-Britannia az EU-nak?

A szerző publicista, a brüsszeli Magyar Intézet volt igazgatója

"Talán mi állunk a legközelebb az angolokhoz. De ha távoznának az Európai Unióból, az nekik legalább akkora veszteség lenne, mint nekünk, vagy másoknak", mondta egy december eleji sajtóreggeli alkalmával az uniós elnökséget januártól átvevő Írország brüsszeli képviselője. Kijelentése legalábbis understatement volt, hiszen az angolokra az európai partnerek többsége ma már nem vitapartnerként tekint, hanem inkább az érdemi viták lefolytatását és az Európa előtt tornyosuló problémák megoldását nehezítő akadályként.

11 Tovább

Miért moralizálnak válságban a politikusok?

A szerző újságíró, az Európai Fiatal Újságírói Díj 2010. évi nyertese

Legyél erkölcsös, mert azt mondtam! - üzenik egyre gyakrabban a politikusok. A nyugati közszereplők egyre gyakrabban merészkednek a filozófusok és az egykori erkölcscsőszök terepére.

3 Tovább

Az angolok az új németek?

(A szerző újságíró, a Világgazdaság munkatársa.)

Igazán senki nem vádolhatja meg az Európai Uniót azzal, hogy az unalmasabbik arcát mutatná a világ felé: a görög válság elmélyülésével együtt lassan minden diplomatikus mázat levetkőzve anyáznak a közösség vezető politikusai.

7 Tovább
12
»

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek