Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyre dühösebbek a spanyolok

A szerző az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa

A spanyoloknak van egy újabb hős Casillasuk. Ezúttal nem focista, hanem pincér egy bárban, de ő is jól hárított: a vendégeit védte meg a rendőröktől. Szeptember 25-én Madridban, a Parlamentnél tüntetés volt a kormányzati megszorító intézkedések ellen, s a rendőrök keményen beavatkoztak. Fiatal demonstrálók egy csoportja bemenekült egy bárba. Alberto Casillas kiállt az ajtóba, s nem engedte be a rendőröket. "Én néppárti vagyok, Rajoy híve. De ez már sok!" - kiabálta a 49 éves, venezuelai származású pincér.

1 Tovább

Feszegetik a vallásszabadság határait

A szerző újságíró, az Európai Fiatal Újságíró Díj 2010. évi nyertese

Adjuk meg az államnak, ami az államé, Istennek, ami Istené, ám mióta a kölni bíróság idén júliusban büntetendőnek nyilvánította a gyermekek körülmetélését, ez nem tűnik olyan egyszerűnek. Nem múlik el hét a német sajtóban a vallásszabadságot taglaló cikkek nélkül, ám a konfliktus feloldása még mindig messzi délibáb. Miként az a fejkendőviselés vagy az osztálytermekben kitett keresztek kapcsán kiderült, a vallásos megnyilvánulások miatt egyre nagyobb a feszengés és a levezetetlen feszültség.

7 Tovább

Lengyel elnöke lesz a Bizottságnak?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Angela Markel Donald Tuskot látná szívesen az Európai Bizottság következő elnökeként, legalábbis erről szólnak az utóbbi napok sajtóértesülései. Milyen esélyei lehetnek a lengyel miniszterelnöknek, és uniós pozícióba helyezése miként hatna Magyarországra?

0 Tovább

Miért féljünk, és miért ne féljünk Barrosótól?

A szerző a BruxInfo főszerkesztője, a Figyelő brüsszeli tudósítója

José Manuel Barroso kevés megnyilvánulásának volt olyan élénk visszhangja Magyarországon, mint az unió helyzetéről múlt héten az Európai Parlamentben mondott beszédének. A politikusnak arra a mondatára sokan felkapták a fejüket, amelyben "nemzetállamok föderációjaként" határozta meg azt a célt, amerre az EU-nak a következő években irányt kellene vennie. Mielőtt azonban bárki is frászt kapna Barroso jövőképétől, nem árt néhány dolgot tisztázni.

0 Tovább

Drogot osztana az EKB?

A szerző elemző

Drogosokhoz hasonló függőségbe kerülhetnek az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárló akcióitól az eladósodott euróövezeti tagállamok - figyelmeztet a szeptember 6-i EKB-ülés előtt Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke.

1 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek