Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt a kétsebességes EU

A szerző közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem docense

Szeptember 4-én publikálta a Világgazdasági Fórum a 2013-2014-es Globális Versenyképességi Jelentést. A magyar hírolvasó leginkább arról értesülhetett, hogy Magyarország három helyett rontott egy évvel ezelőtti pozícióján, és ezzel negatív rekordot ért el. De mi a helyzet az unió egészével?

1 Tovább

Mikor és mitől lesz versenyképes Európa?

A szerző közgazdász, az MTA kutatója

Ahogy azt előzetesen sejteni lehetett, Európa még nem tudott kikecmeregni válságából. Az Eurostat november közepén közzétett jelentése szerint az Európai Unió gazdasági teljesítménye az idei harmadik negyedévben tovább csökkent. Hiába növekszik a legnagyobb gazdaságok közül Németország mellett már szerény mértékben Franciaország és - hosszabb recessziós időszak után - az Egyesült Királyság is, Dél-Európa elhúzódó krízise miatt egyelőre az EU egészének, különösen pedig a közös valutaövezetnek a fellendülése késik.

0 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek