Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit ér egymillió aláírás?

(A szerző újságíró, jelenleg a HVG brüsszeli tudósítója.)
2012 áprilisától elméletileg minden tagországban ratifikált joga lesz az unió polgárainak, hogy a határokon átívelően gyűjthessenek aláírásokat. Amennyiben legalább hét tagállamból sikerül összegyűjteni - az EU által biztosított digitális rendszeren keresztül - egymillió polgár aláírását, akkor ügyükkel foglalkoznia kell az Európai Bizottságnak.

2 Tovább

A láthatatlan lobbisták árnya

A látszat ellenére továbbra sem tesz érdemi lépéseket a brüsszeli bürokrácia a lobbisták tevékenységének átláthatóvá tételére. Így az EU-s döntések üzleti és ipari befolyásolása továbbra is érdemi kontroll nélkül zajlik.

0 Tovább

Európa agyatlanul autózik

(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)

Közép- és hosszú távú közlekedési vízióval rukkolt elő az Európai Bizottság, amely szégyenszemre újfent évtizedekkel tolja ki a városi közlekedés széndioxid-mentesítésének körmünkre égő feladatait. Az autóipar szerint még ez is túlzás, a belvárosok autómentesítése a század közepére elkapkodott elképzelés.

183 Tovább

Huszonhét fejjel nehéz mozogni

(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)

Történelmi lépésként üdvözölte a közös szabadalmi rendszer alapjainak letételét az Európai Tanácsban a témáról folyó tárgyalásokat vezető Cséfalvay Zoltán államtitkár. Több európai lap szerint az unió egyik alapvető problémájának a jellegzetes példája az egységes európai szabadalom tervezgetése, amin már lassan ötven éve gondolkodnak.

17 Tovább

Túl puha Európa a lángoló araboknak

(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója.)

Franciaország miniszterelnöke, Francois Fillon szilveszteri egyiptomi családi nyaralására a pénteken megbukott egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak különgépével repült. Majd az országon belül közlekedve, és a Níluson hajókázva is az egyiptomi elnök vendégszeretetét élvezte. Igaz ugyan, hogy az efféle gesztusok politikai vezetők közt nem ritkák, viszont Fillon esete jól érzékelteti, hogy mennyire közel állt az egyiptomi (és a többi észak-afrikai) kormányhoz számos európai állam.

50 Tovább
«
12

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek