Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Történelmi mélyponton az EU népszerűsége

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Soha ilyen kevesen nem bíztak az EU intézményeiben, és soha nem volt ennyire alacsonyan a lakosságnak az unióval kapcsolatos szimpátiaindexe - derül ki az Eurobarométer legutóbbi felméréséből. Az EU népszerűsége a huszonhét tagország átlagában oda esett vissza, ahol a magyar mutató már egy bő éve található. A válság előtti állapothoz képest regisztrált óriási szimpátiacsökkenés veszélyezteti az unió nagyszabású céljait, a mélyülő integrációt.

1 Tovább

Európa-barát lesz az új cseh elnök?

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

A csehek alig egynegyede ítéli meg pozitívan az EU-t és a cseh uniós tagságot, miközben másfél évtizeden keresztül volt az ország egyik legbefolyásosabb politikusa a harcos EU-szkeptikus Václav Klaus. A nagyobb hatalmakkal szembeni szkepszisnek több százados hagyománya van Csehországban - de az elnökválasztás második fordulója nemzeti szakítópróbává válhat.

0 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek