Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Antikorrupció: többes mércével mér az EU

A szerző a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója

Az EP 2012. február 16-ai állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságát (LIBE) kérte fel annak vizsgálatára, hogy az új alaptörvény és a magyarországi jogszabályi változások összhangban állnak-e az európai szerződésekben és az EU Alapjogi Chartájában foglalt alapjogokkal és értékekkel. Szeptember végén Budapesten járt egy tényfeltáró küldöttség, amely civil szervezetek képviselőivel is találkozott. Én is így kerültem kapcsolatba velük, mintegy háromnegyed órára.

0 Tovább

Az EU nem tudja felszámolni a magyar korrupciót

A szerző a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója

Nemzetközi módszertan alkalmazása, hosszas elemzés, ezer ellenőrzés és vita után azt mondja ki tanulmányunk, hogy érdekcsoportok fogságába került az állam Magyarországon. Ez nagyjából annyit tesz, hogy ma az intézményeink nem képesek kivédeni egy új típusú, centralizált korrupciós mintát. Hiányoznak azok a független szervek, amelyek jó eséllyel fel tudnak lépni ellene.

10 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek