Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit kezd az EU Victor Pontával?

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

Viktorland vagy Viktoristan: az elmúlt időszakban alkalmanként hasonló szójátékokkal és karikatúrákkal lehetett találkozni a nemzetközi sajtóban a Viktorok vezette, nemzetközi kritikák kereszttüzébe került Magyarország, Románia és Ukrajna kapcsán. A vezetők közös keresztnevén és a mindhárom országot folyamatosan érő nyugati kritikák tényén kívül persze nagyon eltérő okok miatt jelenik meg feszültség az adott ország vezetése és az európai intézmények között. Victor Ponta sem érdemtelenül keltette fel a demokrácia éber őreinek figyelmét.

2 Tovább

Románia csalatkozása

(A szerző nagyváradi író, filozófus. Jelenleg Tőkés László EP-képviselő irodavezetője és a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa.)

A cím nem elütés, Romániában nagyban megy a szájkaraté azon hír erősödése kapcsán, hogy csúszhat a schengeni övezethez való csatlakozás. A huszonkétmilliós ország (államfői adat 2011-ből) 2007-ben nyert felvételt az Európai Unióba, azóta is ezen hüledezik a romániai européer [!] értelmiség, nagyon nem értették, hogy miért volt jó az EU-nak a szerintük elsietett és formális integráció.

23 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek