Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lezúzza a multikultit a szociális sovinizmus

A szerző publicista

A nemrégiben 55 évessé lett Európai Uniót is elérni látszik az ilyentájt jellemzőnek mondható kapuzárás körüli pánik. A frivol viccelődésnél persze a helyzet jóval súlyosabb, amit jól mutat, hogy néhány hete a francia és a német belügyminiszter közösen indítványozta, hogy a tagállamoknak joguk legyen 30 napra felfüggeszteni a schengeni egyezményt, ha sokallják a hirtelen érkező menekültek számát. Ezzel párhuzamosan fogalmazza törvényjavaslatát a letelepedni vágyók drasztikus szűrésére Damian Green, az Egyesült Királyság bevándorlásügyi megbízottja.

0 Tovább

Zeng az új európai mantra

A szerző a HVG brüsszeli tudósítója

A növekedés és a munkahelyteremtés "himnuszát" zengő európai baloldal éppen csak a nemzeti kormányok akaratgyengeségével nem számol a válságból kivezető út felskiccelésekor.

1 Tovább

A növekedés gall bajnoka

A szerző a Nézőpont Intézet elemzője

Az elmúlt hetek híreit olvasgatva az a benyomása támadhatott az embernek, hogy Francois Hollande új baloldali francia elnök megválasztásával alapvető változásokra lehet számítani az euróövezeti hitelválság kezelésében. Itt van az új gall bajnok, aki majd megtöri a germán hegemóniát, és véget vet Angela Merkel kancellár takarékossági rögeszméjének. Nos, bár a tudósítások egy része érzékletesen igyekezett ecsetelni a május 23-i rendkívüli EU-csúcson bekövetkezett drámai hangnemváltást, Hollande azért elég messze állt attól, hogy lehengerelje a pénzügyi fegyelmet szorgalmazó tagállamokat.

0 Tovább

Az EU szeszélyei és a szerbiai választások

A szerző politológus, egyetemi oktató, délszláv szakértő

A tagjelölti státus megadásával jutalmazta Szerbiát idén márciusban az EU, ezzel is erősítve a hatalmon levő kormánykoalíció győzelmi esélyeit a május 6-án rendezett választásokon. Szerbia tavaly kiadta a még szabadlábon lévő két legkeresettebb háborús bűnöst, Ratko Mladićot és Goran Hadžićot, és az Európai Bizottság 2011-es országjelentésében a tagjelölti státusra érdemesnek minősítette Szerbiát. A tagjelöltség elnyerése ennek ellenére nem volt egyszerű.

0 Tovább

Itt a német-francia antant?

A szerző a Nézőpont Intézet elemzője
Bizarr kifejezésnek tűnhet a "német-francia antant" vagy a "Berlin-Párizs tengely" annak fényében, hogy milyen szövegkörnyezetben használták az "antant" és a "tengely" szavakat a gyászos emlékezetű 20. századi háborúk során. Ennek ellenére mindkettővel találkozni lehet az uniós hitelválságról szóló újságcikkekben, elsősorban azt illusztrálandó, hogy mennyire szoros az együttműködés Németország és Franciaország között az euróövezet megmentéséért folytatott küzdelemben.

30 Tovább
1234
»

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek