Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hitelminősítők: az EU szigorított, meg nem is

A szerző elemző

A hitelminősítők megzabolázása régi, kedvenc témája az Európai Bizottságnak. Ezért is újságolták el nagy büszkeséggel a brüsszeli hírforrások, hogy a január közepén az Európai Parlament által is jóváhagyott szigorítások nyomán alaposan sikerült korlátozni az ügynökségek, kivált a "három nagy" eddigi "kényuralmát". Csupán az új jogszabály tagállamokbeli átültetése van hátra, ami várhatóan tavasszal megtörténik. Ezek után új világ kezdődik, gondolhatják sokan. De tényleg ilyen mélyrehatóak lesznek ezek a változások? Kicsit megint olyan lett ez az EU-s intézkedés, mint amikor a bíró okos lánya túljár Mátyás király eszén: szigorítottak is, meg nem is.

0 Tovább

EKB-EB ellentét az új bankfelügyelet körül

A szerző elemző

Brüsszel soha nem ijedt meg a merész, akár nyilvánvalóan teljesíthetetlen határidők megnevezésétől. Elég csak a különböző nagybetűs "stratégiákban" megfogalmazott céldátumokra gondolni, amikor egy szocialista tervgazdasághoz hasonlóan próbálják meg előírni, hogy egy adott időpontig mennyire legyen versenyképes, fejlett, nyitott stb. az EU gazdasága. Úgy tűnik, az új uniós szuper-bankfelügyelettel is ez a helyzet.

0 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek