Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön az adósságelengedés az eurózónában?

A szerző e blog szerkesztője

Másfél év után az idei második negyedévben ismét növekedési pályára állt az EU és az eurózóna gazdasága. Ráadásul a déli periférián az egy éve esésnek indult hozamfelárak stabilizálódtak, minimálisra mérsékelve az ellenőrizetlen csőd esélyét. Mindezek fényében akár meglepő is lehet, hogy egyre több olyan elemzés lát napvilágot, amely szerint a perifériaországok adóssága továbbra is fenntarthatatlan. Többen elkerülhetetlennek tartják az adósságrendezést, és annak módozatait kutatják. Akkor tehát mégsincs túl az euróövezet a válságon?

0 Tovább

Észak-Európa lemond a mediterrán országokról?

A szerző közgazdász, az MTA kutatója

Baj van Dél-Európával. Görögország lényegében csődbe jutott: hiába az újabb és újabb megszorítások, hiába az újabb és újabb mentőcsomagok - a görög gazdaság talpra állása még középtávon is halvány remény csupán. Aztán ott a félelem: sikerül-e összeomlás nélkül megúsznia a mostani válságot az euróövezet nagy országai közé tartozó két mediterrán tagállamnak, Olaszországnak, illetve Spanyolországnak?

16 Tovább

Alfonz király rozsdás kardja

(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)

Valószínűleg leghagymázasabb álmaiban sem sejtette I. Alfonz portugál király (1109-1185), hogy neve milyen szövegkörnyezetben fog előkerülni több mint kilencszáz évvel halála után. Portugál hackerek meglehetősen vulgáris hangnemben közölték a Moody's feltört honlapján nemrég, hogy a hitelminősítő melyik részébe kívánják szúrni az államalapítóként tisztelt Alfonz kardját. A heves reakciót az váltotta ki, hogy a Moody's július elején egyszerre négy fokozattal, Baa1-ről Ba2-es bóvli szintre rontotta le az ibériai ország adósbesorolását.

4 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek