Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hazardíroz-e az EKB?

A szerző közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem docense

Megoszlanak a vélemények az Európai Központi Banknak (EKB) a 2008 óta tartó pénzügyi-gazdasági válságban játszott szerepéről, kommunikációjáról és megtett lépéseiről. Egyesek már egyenesen az eurózóna jegybankjának középtávú hitelességvesztését, sőt morális hazardírozását emlegetnek. Azt, hogy az EKB a tűzzel játszik, amikor az euróövezet bajba jutott országainak kötvényeit vásárolja fel nagy tételben. Az EKB 2010 utáni, a korábbi évekhez képest szokatlan lépéseit a német jegybankelnök, Jens Weidmann is határozottan bírálta.

0 Tovább

Drogot osztana az EKB?

A szerző elemző

Drogosokhoz hasonló függőségbe kerülhetnek az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárló akcióitól az eladósodott euróövezeti tagállamok - figyelmeztet a szeptember 6-i EKB-ülés előtt Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke.

1 Tovább

Kövér Berta és a majomcirkusz

A szerző a Nézőpont Intézet elemzője

Tényleg komoly veszekedés folyik az Európai Központi Bank (EKB) élén, vagy csak műbalhéról van szó? Immár két hete folyamatosan cikkezik a sajtó a Mario Draghi EKB-elnök, illetve Jens Weidmann, a német Bundesbank első embere közötti feszült viszonyról, ami az uniós jegybank hatékony működését is veszélyeztetheti. Már önmagában a széthúzásról szóló találgatások is ártanak az euróövezettel kapcsolatos, amúgy sem bombabiztos pénzpiaci bizalomnak.

12 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek