Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elbukik-e Európa Magyarországon?

A szerző újságíró

A szerző előrebocsátja, hogy közel másfél évtizeden keresztül (1995-2009) Brüsszelben, tudósítóként követte nyomon Magyarország közeledését az Európai Unióhoz, és ha elfogult az integráció irányában, az annak köszönhető, hogy konfliktusos helyzetekben általában az Európai Bizottság kínálta megoldás bizonyult követendőnek és a relatíve legelfogadhatóbbnak.

2 Tovább

Fegyverszünet Budapest és Brüsszel között

A szerző a BruxInfo főszerkesztője

"Csapataink harcban állnak". Ha a nemzeti érdekérvényesítésről van szó, a magyar miniszterelnöktől az ilyen és ehhez hasonló harcias szófordulatok nem idegenek. De mint tudjuk, a hadiszerencse forgandó. A magyar "hadaknak" mégis mintha a közelmúltban a szokásosnál több sikerélményben lett volna részük azon a tágas csatatéren, ahol most már évek óta változó intenzitású küzdelem folyik Budapest és az Európai Unió különböző (de nem az összes) intézményei között.

1 Tovább

Lengyel elnöke lesz a Bizottságnak?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Angela Markel Donald Tuskot látná szívesen az Európai Bizottság következő elnökeként, legalábbis erről szólnak az utóbbi napok sajtóértesülései. Milyen esélyei lehetnek a lengyel miniszterelnöknek, és uniós pozícióba helyezése miként hatna Magyarországra?

0 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek