Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Párizs lazítja a digitális szabályozást

A szerző újságíró

Büntetni? Nevelni? Büntetve nevelni? Milyen "filozófiai" alapon célszerű szabályozni az internetes letöltéseket? Hogyan lehet megvédeni a veszélyes tartalmaktól a nagyközönséget? Hogyan lehetne továbbra is érvényesíteni a francia kulturális modellt, amely az úgynevezett kulturális kivételen alapul? Ennek az a lényege, hogy bár a piacgazdaságban a kultúra áru, mégsem ugyanolyan szabályok vonatkoznak rá, mint más javakra.Többek között ezekre a kérdésekre kísérelt meg válaszolni az úgynevezett Lescure-jelentés, amelyet néhány héttel ezelőtt hoztak nyilvánosságra Párizsban.

0 Tovább

Hogyan hat a válság az egyenlőtlenségekre?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Az EU egészében nem nőttek az egyenlőtlenségek a válság hatására, derül ki a napokban nyilvánosságra hozott Eurostat-adatokból. A legfrissebb, 2011-es számok azt mutatják, hogy vannak olyan országok, ahol a válság dacára még csökkentek is a különbségek, máshol viszont nagyon kinyílt az olló szegények és gazdagok között. Magyarországon 2010 után indult meg a polarizáció, de így is jóval az uniós átlag alatt maradt az egyenlőtlenség.

13 Tovább

Elveszett európai generáció

A szerző a HVG brüsszeli tudósítója

E sorok szerzője rendes nyári szabadságán több héten át távol tartotta magát a hírfogyasztástól. A napi médiaverkliből kiemelkedve végre madártávlatból is elgondolkodtam azon, merre tart - ha egyáltalán előre jut - kontinensünk. Sem görög dráma, sem brüsszeli budoártitkok, de még a hazai politika finomságai sem vonták el figyelmemet. Még éppen harminc alatt nem túl kecsegtető kép tárult fel előttem, s bizton állítom, sok kortársam osztja meglátásaimat.

0 Tovább

Száz nap után sem találja az irányt Hollande

A szerző publicista, a brüsszeli Magyar Intézet volt igazgatója

Száz nappal az elnökválasztás után a világ még mindig azt kérdezi, hogy ki is és milyen is az új francia elnök. Elődje esetében ilyesmi egy pillanatra sem merült fel problémaként.

1 Tovább

Francia elnökválasztás: a félelem az úr

A szerző újságíró, a Heti Válasz rovatvezető-helyettese
"Franciaország unatkozik" - írta híressé vált cikkében 1968. március 15-én Pierre Viansson-Ponté a Le Monde-ban. A megfogalmazás ugyan eredetileg Alphonse de Lamartine-tól származik (a mi Petőfinket is inspiráló romantikus költő a júliusi monarchia rendszerét jellemezte így), de a később a párizsi diáklázadások egyik megjósolójaként emlegetett Viansson-Ponté páratlan éleslátással írta le Charles de Gaulle tábornok meszesedő rendszerének Franciaországát.

6 Tovább
«
12

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek