Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi is az a politikai unió?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Európai uniós tisztviselők, politikusok és elemzők sokszor dobálóznak nagy szavakkal. Idén a "politikai unió" és a "föderalizmus" kifejezés volt az aduász mint az integráció végső és belátható időn belül megvalósuló célja és értelme. A felszín alatti rétegeket megkaparva azonban kiderül, alig van valaki, aki tudja, hogy mit is értsünk politikai unió alatt.

3 Tovább

Mit kezd az EU Merkel hitelkártyájával?

A szerző a BruxInfo főszerkesztője

Amiben nem értünk egyet, arról inkább nem beszélünk. Mondhatni, évtizedeken át e logika mentén zajlottak az uniós egységfolyamatok, hogy tudniillik az európai projekt végéről nem csak felesleges vitát nyitni, de kontraproduktív is, hiszen a ködös távoli jövőért kár lenne beáldozni a jelent.

1 Tovább

Lengyel elnöke lesz a Bizottságnak?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Angela Markel Donald Tuskot látná szívesen az Európai Bizottság következő elnökeként, legalábbis erről szólnak az utóbbi napok sajtóértesülései. Milyen esélyei lehetnek a lengyel miniszterelnöknek, és uniós pozícióba helyezése miként hatna Magyarországra?

0 Tovább

Drogot osztana az EKB?

A szerző elemző

Drogosokhoz hasonló függőségbe kerülhetnek az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárló akcióitól az eladósodott euróövezeti tagállamok - figyelmeztet a szeptember 6-i EKB-ülés előtt Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke.

1 Tovább

Anti-Berlusconi tündöklésének titka

A szerző publicista, a brüsszeli Magyar Intézet volt igazgatója

"Súlyos áldozatokat kérek az olaszoktól. Kell, hogy lássák ezek konkrét értelmét. Ellenkező esetben tiltakozni kezdenek Európa ellen, az Európai Központi Bankot és Németországot is beleértve, amelyikben már most is az EU hajthatatlanságának megtestesítőjét látják" - mondta Mario Monti január közepén, az Angela Merkellel közösen megtartott sajtókonferencián. Szavainak különös súlyt adott a stílus, az egyéniség, a szakma: a tudásáért tisztelt közgazdász professzor nyugalma, hitele és karizmája.

0 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek