Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért moralizálnak válságban a politikusok?

A szerző újságíró, az Európai Fiatal Újságírói Díj 2010. évi nyertese

Legyél erkölcsös, mert azt mondtam! - üzenik egyre gyakrabban a politikusok. A nyugati közszereplők egyre gyakrabban merészkednek a filozófusok és az egykori erkölcscsőszök terepére.

3 Tovább

Száz nap után sem találja az irányt Hollande

A szerző publicista, a brüsszeli Magyar Intézet volt igazgatója

Száz nappal az elnökválasztás után a világ még mindig azt kérdezi, hogy ki is és milyen is az új francia elnök. Elődje esetében ilyesmi egy pillanatra sem merült fel problémaként.

1 Tovább

Zeng az új európai mantra

A szerző a HVG brüsszeli tudósítója

A növekedés és a munkahelyteremtés "himnuszát" zengő európai baloldal éppen csak a nemzeti kormányok akaratgyengeségével nem számol a válságból kivezető út felskiccelésekor.

1 Tovább

A növekedés gall bajnoka

A szerző a Nézőpont Intézet elemzője

Az elmúlt hetek híreit olvasgatva az a benyomása támadhatott az embernek, hogy Francois Hollande új baloldali francia elnök megválasztásával alapvető változásokra lehet számítani az euróövezeti hitelválság kezelésében. Itt van az új gall bajnok, aki majd megtöri a germán hegemóniát, és véget vet Angela Merkel kancellár takarékossági rögeszméjének. Nos, bár a tudósítások egy része érzékletesen igyekezett ecsetelni a május 23-i rendkívüli EU-csúcson bekövetkezett drámai hangnemváltást, Hollande azért elég messze állt attól, hogy lehengerelje a pénzügyi fegyelmet szorgalmazó tagállamokat.

0 Tovább

Francia elnökválasztás: a félelem az úr

A szerző újságíró, a Heti Válasz rovatvezető-helyettese
"Franciaország unatkozik" - írta híressé vált cikkében 1968. március 15-én Pierre Viansson-Ponté a Le Monde-ban. A megfogalmazás ugyan eredetileg Alphonse de Lamartine-tól származik (a mi Petőfinket is inspiráló romantikus költő a júliusi monarchia rendszerét jellemezte így), de a később a párizsi diáklázadások egyik megjósolójaként emlegetett Viansson-Ponté páratlan éleslátással írta le Charles de Gaulle tábornok meszesedő rendszerének Franciaországát.

6 Tovább
12
»

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek