Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Uniós büdzsé: lehetetlen küldetés

A szerző a BruxInfo főszerkesztője

Kifejezetten rossz előjelekkel készül az Európai Unió a 2014 és 2020 közötti többéves pénzügyi keretről, vagyis a költségvetésről folyó tárgyalások végjátékára. Annyira, hogy ha a bukmékereknél fogadni lehetne a november 22-23-ai csúcstalálkozó eredményére, egy esetleges sikeren és nem a kudarcon lehetne nyerni a nagyobb összeget.

0 Tovább

Magyarország nélkül zárkózik fel a régiónk?

A szerző közgazdász, újságíró, e blog szerkesztője

Alaposan átrendeződnek a viszonyok az Európai Unióban a következő néhány évben, derül ki az egyik legismertebb brüsszeli agytröszt, a Bruegel elemzéséből. Dél- és Közép-Európa között zárul az olló, előbbi meredeken lefelé, utóbbi határozottan felfelé tart. Ha minden így marad, Magyarország lesz a fekete bárány a régióban, a kivétel, amely erősíti a szabályt.

10 Tovább

Miért csak nálunk nem indult el a hitelezés?

A szerző a Takarékbank vezető elemzője

A globális pénzügyi és gazdasági válság kezdete óta jelentősen csökkent Magyarországon a pénzintézetek által kihelyezett hitelállomány. Mind a vállalatok, mind a háztartások több hitelt törlesztenek, mint amennyit felvesznek. A hazai hitelezés csökkenése meghaladja a régióban és az Európai Unióban megfigyelt mértéket; a legtöbb országban az elmúlt másfél évben már lassú növekedést mutatott az újonnan kihelyezett hitelek mennyisége.

0 Tovább

Miért nem lehet végre lezárni a magyar ügynöksztorit?

A szerző újságíró, az ittlakunk.hu főszerkesztője, a nyomozó újságírást támogató Soma-díj kuratóriumi elnöke
A kétharmad jó lehetett volna néhány dologra. A fiúk megmutathatták volna, hogy kell jól, nyálas és szövevényes kompromisszumok nélkül kormányozni. Nem szükséges a tiszta A vagy B megoldás helyett a kettő életképtelen, gazdaságtalan és logikátlan keverékét előállítani, nem kell odadobni az ellenzéknek a konc harmadát-negyedét, nem kell osztozni Sávoly szégyenén és az MFB-n.
89 Tovább

Megbünteti-e Európa Magyarországot?

(A szerző külpolitikai újságíró, a BBC volt munkatársa)
Érdekes értelmezési különbségre világít rá az Európai Bizottság - továbbá elsősorban Németország és Franciaország - és a magyar kormány között kibontakozott vita. Míg az előbbiek alapelvekről és normákról beszélnek, addig az utóbbi jogszabályokat, tágabb értelemben a szuverenitás kérdését emlegeti.

5 Tovább
1234
»

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek