Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Észak-Európa lemond a mediterrán országokról?

A szerző közgazdász, az MTA kutatója

Baj van Dél-Európával. Görögország lényegében csődbe jutott: hiába az újabb és újabb megszorítások, hiába az újabb és újabb mentőcsomagok - a görög gazdaság talpra állása még középtávon is halvány remény csupán. Aztán ott a félelem: sikerül-e összeomlás nélkül megúsznia a mostani válságot az euróövezet nagy országai közé tartozó két mediterrán tagállamnak, Olaszországnak, illetve Spanyolországnak?

16 Tovább

Kéretlen jótanácsok Sorostól Berlinnek

(A szerző a Nézőpont intézet elemzője.)

Soros György nemrég a Handelsblattban közölt véleménycikkével ejtette szerét a német válságkezelő gazdaságpolitika immár menetrendszerű szapulásának. A magyar származású nagybefektető a közös eurókötvények minél gyorsabb bevezetését sürgette, illetve az ezzel kapcsolatos német tétovázást kárhoztatta. Néhány napja pedig hasonló stílusú írást jelentetett meg Gordon Brown volt munkáspárti brit kormányfő, aki szintén a németek válságban játszott negatív szerepének ecsetelésével keltett hangulatot.

1 Tovább
12345
»

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek