Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pályázatokba zárt világmegváltás

(A szerző szociológus, az MTA Gyerekszegénység Elleni Program közoktatási szakértője)

Vannak olyan társadalmi változásokat előidézni akaró programok, például a szegénység ellenesek, amelyek eredményességéhez sok idő kell. És vannak olyan szerkezeti átalakításokért kiáltó nagy területek, mint például az oktatás, amihez szintén sok idő kell. A társadalmi változások pedig megvalósíthatatlanok a szerkezeti átalakítások nélkül.

2 Tovább

Így folynak el az EU milliárdjai Magyarországon

(A szerző közgazdász, a komplex térdégfejlesztéssel foglalkozó HappyBike Kft. projektvezetője.)

Több mint tíz éve dolgozunk projektvezetőként számos, az NFÜ, az MVH és az NKTH által támogatott projektben különböző területeken. Munkáink jelentős részét térségfejlesztési pályázatok teszik ki, így elsősorban az ott tapasztalt anomáliákról és azok elszomorító mellékhatásairól írok. Azonban az ott tapasztalható jelenségek egy része a teljes pályázati rendszerre érvényes.

31 Tovább

Az euró ellen fogadni nem érdemes

(A szerző újságíró, az Index gazdaság rovatának vezetője)

Ha 1,30 fölé megy az euró-dollár kurzus, annak beláthatatlan következményei lesznek, mondta egy jónevű elemző 2006 tavaszán, a világgazdaság egyensúlyának megborulásának veszélyét felvetve. Az akkor sokak által osztott gondalatmenetet nem érdemes most elismételni, de semmiképp nem azért, mert ne lett volna logikus, tényekkel és érvekkel megalapozott. Egyszerűen csak nem jött be. Nem sokkal később a dollár simán átvitte az 1,30-at, aztán jött egy ezzel távolról sem összefüggő válság, azóta a kurzus már 1,60 felett is járt.

10 Tovább

Csak egy oui meg egy ja kell

(A szerző újságíró, a Világgazdaság munkatársa)
Energiabiztonságról rendeztek uniós csúcsot Brüsszelben február elején. Szép dolog is ez, a találkozó előtt hallottunk a kérdés kivételes fontosságáról éppen eleget. Kár, hogy magyar újságolvasóként nagyjából egyedül voltunk ezzel: a németek meg a franciák ugyanis nemes egyszerűséggel ellopták a show-t.

10 Tovább

Túl puha Európa a lángoló araboknak

(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója.)

Franciaország miniszterelnöke, Francois Fillon szilveszteri egyiptomi családi nyaralására a pénteken megbukott egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak különgépével repült. Majd az országon belül közlekedve, és a Níluson hajókázva is az egyiptomi elnök vendégszeretetét élvezte. Igaz ugyan, hogy az efféle gesztusok politikai vezetők közt nem ritkák, viszont Fillon esete jól érzékelteti, hogy mennyire közel állt az egyiptomi (és a többi észak-afrikai) kormányhoz számos európai állam.

50 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek