Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lettország rögös útja az euróig

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

Tizennyolcadik uniós tagállamként csatlakozhat Lettország az eurózónához, mivel teljesítette a maastrichti kritériumokat - közölte Olli Rehn pénzügyi biztos a múlt héten Brüsszelben. De milyen küzdelmek árán jutott el a legnehezebb sorsú balti ország az euró kapujába?

2 Tovább

Lesz-e valaha európai démosz?

A szerző a Political Capital vezető elemzője

A Pew Research Center egyik legutóbbi kutatási összefoglalója sommásan Európa új beteg emberének nevezte az Európai Uniót. A nyolc országban (Németország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Görögország, Csehország és Lengyelország) végzett felmérés szerint jelentősen romlott az EU megítélése, sokan egyre negatívabbnak látják az integráció gazdaságra gyakorolt hatását, egyes tagállamok között pedig erősödnek a nemzeti sztereotípiákra alapozott ellenérzések.

0 Tovább

Utoljára a kettős mércéről?

A szerző a BruxInfo főszerkesztője

Bár kettőt még aludni kell a hivatalos döntésig, az Európai Bizottság szerdán arra készül, hogy a 2004 óta a túlzott mértékű államháztartási hiány miatt Magyarországgal szemben folyó eljárás megszüntetését javasolja. Brüsszel pozitív jelzése után értelmét veszti az a vád, hogy a testület és általában az EU megint kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben.

16 Tovább

Csalóka napfény az eurózónában

A szerző elemző

Fény az alagút végén, reménysugár az adóssággödörben stb. Néhány meglehetősen kétes értékű gazdasági mutató már elég volt a hírérzékenyebb újságíróknak ahhoz, hogy a válság végéről kezdjenek el elmélkedni. Még a legutóbbi mini EU-csúcs résztvevőin is azt kérték számon egyesek, hogy az energiaárak letörése és a tökélyre fejlesztett adóbehajtás helyett vagy mellett miért nem inkább a "válság utáni" Európával foglalkoztak. Példás a derűlátásuk.

0 Tovább

Hová tűnt a szlovén csoda?

A szerző a Mandiner főszerkesztő-helyettese, külpolitikai újságíró

Kopásnak indult a szomszéd zöldje: Szlovéniából, az egykori makulátlan posztkommunista mintaállamból, a mini Ausztriából, szerény jólétben élő délnyugati szomszédunkból az EU új problémaforrása lehet. A mintaországból bóvliország lett, miután a Moody's hitelminősítő április 30-án befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolta a szlovén államkötvényeket.

0 Tovább

tagokvagyunk

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek